Neil Mopey: adam Brighton & Hove Albion forvet tehditlerinden suçlu»

Singapur’dan bir adam, Premier League futbolcusu Neil Mopay’a suikast tehditleri göndermekten suçlu bulundu .

19 yaşındaki Derek ng de Ren, geçen Haziran ayında Mope Brighton & Hove Albion takımının Arsenal’i yendikten sonra mesajlar gönderdi.

10 bin sterlin ya da iki yıl hapis cezasına çarptırılan ng, Mope ailesine de tehdit mesajları gönderdi.

Mahkeme kararı, İngiltere dışındaki Premier Lig oyuncularına kötü muamele şikayetinde bulunduktan sonra verilen ilk karardı.

Arsenal destekçisi ng, Mopey’in Londra kulübüne karşı bir maçta ekstra bir gol atmasından sonra instagram’a mesaj gönderdi.

Oyunda ayrıca Arsenal kalecisi Bernd Leno’nun mop meydan okuduktan sonra sedyede sahadan ayrıldığını gördü.

‘İğrenç ve zehirli’

Karar, Singapur polisi tarafından Brighton & Hove Albion ve Premier league’in yardımıyla yürütülen bir soruşturmanın ardından verildi.

Ng, Premier Lig’de Singapur’a kadar takip edildikten sonra tutuklandı.

Mopey şunları söyledi: “sinsi ve zehirli istismar, birçok profesyonel sporcu ve kamu figürü için günlük bir olgudur.

«Umarım bu, Bu çevrimiçi trollere kesinlikle kabul edilemez olduğunu ve yetkililerin gerekli önlemleri almaya hazır olduğunu bir şekilde gösterecektir.”

Singapur’daki BBC muhabiri Nick Marsh, futbol örgütleri ve Singapur polisi arasındaki mahkumiyet ve başarılı işbirliğinin «emsal teşkil edebileceğini»söyledi.

“Premier League, İngiliz oyuncuların çevrimiçi olarak aldıkları istismarın yaklaşık %70’inin onlardan geldiğini düşünüyor” diye ekledi.

Premier Lig yöneticisi Richard Masters, mop tarafından alınan hakaretlerin «korkunç» olduğunu ve futbol yetkililerinin «çevrimiçi nefretle mücadele etmek için ilgili yetkililerle çalışmaya devam edeceğini»söyledi.

Brighton CEO’su Paul Barber şunları söyledi: “kararı memnuniyetle karşılıyoruz.

“Mesajlar anonim olsa bile, suçluları tanımlamak için mevcut tüm yasal kaynakları kullanacağız.

«Kötü muamele, trolling ve herhangi bir doğanın çevrimiçi nefreti kabul edilemez.”

7 Temmuz’da karar verilecek 1xbet promosyon kodu 2021.

Like this post? Please share to your friends:
❤1xBeT Türkiye❤
Bir cevap yazın

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: